Matematik

Nulregel

22. august 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle igen

Disse 2 ligninger med nulreglen giver mig efterhånden kvaler.

1. Hvordan kommer jeg nogen steder med dette:
 

x^3-3x^2=11x^2

x^2*(x-3)=11x^2

2. Og hvordan finder jeg 0gså x= 0 i denne:

8x^2+4x=13^x^2

((8x^2+4x)/(x^2))=13

8+(4/x)=13

4/x=5

4=5x

4/5=x

Ved at der er to svar nemlig 4/5 = x v x = 0 men hvordan finder jeg x = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

I den første ligning skal du samle alle led på venstre side og sætte x2 ud foran en parantes. I den annden skal du også samle alt på venstre side og sætte x ud foran en parantes.

Når du deler med x2 i den anden opgave udelukker du muligheden for at x=0 er en løsning, Du kan ikke dele med 0


Svar #2
22. august 2010 af Pigemus (Slettet)

du siger at når jeg deler med x^2 udelukker jeg muligheden?

men lommeregneren siger at svarene er x=0 v x = 4/5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2010 af peter lind

Din lommeregner har ret. Du får jo netop ikke løsningen x=0 fordi du deler med x2


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Som din egen overskrift antyder, skal du bruge nulreglen for et produkt for at finde løsningen x=0 .


Skriv et svar til: Nulregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.