Matematik

hjæælpe

23. august 2010 af libra-marie (Slettet)

 To funktioner f og g er givet ved
f (x)= x2 7x+16 og g(x)= x+1.

a) Bestem f (8) .
Grafen for f er en parabel.
f(x)=x2-7x+16 <=> f(8) = 82-7*8+16 = 24

b) Bestem parablens toppunkt.

c) Ls ligningen f (x)= g(x) .

hvordan laver jeg b og c 

håber noglen vil hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af kimor (Slettet)

b) Hvis i har lært at differentiere kan du sætte den afledede funktion f´(x) = 0. Ellers kan du anvende toppunktsformlen, som kan findes i enhver formelsamling.

c) Du sætter de to funktioner lig hinanden og isolerer x


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2010 af mette48 (Slettet)

a) Bestem f (8) .
Grafen for f er en parabel.
f(x)=x2-7x+16 <=> f(8) = 82-7*8+16 = 24

skrivefejl

f(8)=82-7*8+16=64-56+16=24

b)

Toppunkt x=-b/2a beregn x og f(x) så har du toppunktets koordinater.

c)

x2-7x+16= x+1 løs ligningen


Skriv et svar til: hjæælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.