Matematik

Regneudtryk Hjælp

23. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

  Hej folkens. Jeg sidder lige med en opgave, som jeg kan finde ud af men ved ikkke hvordan den skal forklares?

Håber der er nogen der vil hjælpe og tak på forhånd!

Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.
a) Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.

jeg har regnet den så ledes ud :

f(x)=b*a^x

P(h)=b*a^x hvor b=1 atm og a er halverings tiden og x=h

P(h)=1 atm *(1/2)^h og her skal h divideres med 5km fordi .....(ved det ikke) og hvorfor ?

P(h)=1 atm*(1/2)^(h/5km) og det er det samme som P(h)=(1/2)^(h/5km)

er det rigtigt det jeg har forklaret, hvis det ikke er, vil du så ikke hjælpe mig så du sød

På forhånd atk :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af peter lind

Det er korrekt. Hvis du sætter h = 5 får du neop ½ atm i overensstemmelse med at halveringshøjden er 5 km.

Du bør bruge variablen h ikke af og til x


Svar #2
23. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 det forstår jeg ikke helt hvad mener du med h=5?


Svar #3
23. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Det jeg ikke forstår hvorfor skal den divideres med 5 kan du være sød og forklare det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2010 af peter lind

Du har udtrykket P(h) = ½h/5.Hvis du vil finde trykket  når højden er 5 km får du P(5) = ½5/5 = ½1 =½ atm. Det stemmer netop med at hvis du går 5 km op skal trykket halveres altså falde til ½ atm.


Svar #5
23. august 2010 af f-afg-s (Slettet)

 Okay tusind tak for hjælpen nu forstår jeg det bedre :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2010 af Rosekide (Slettet)

Hvorfor ganger i med 1/2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2010 af peter lind

½ indgår fordi halveringshøjden er angivet. Der ganges ikke med ½


Skriv et svar til: Regneudtryk Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.