Matematik

Hjæp):

23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

pleas har virkelig brug for hjælp

Nogle der kan hjælpe mig med de her reduceringer...

5x - (1 - 3x)

3*(x + 4) + 4*(x - 3)

8*(1 - x) + 8*(x - 1)

b + 2,4 * (b + 2)

y - 0,98 * y

14 * b - 14(b - a)

( 10 + 15a)/5 - 3a

Tak på forhånd

Ps * Gange
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er samme opgave som din tidligere tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=878001 

Du skal hæve parenteser, gange ind i parenteser og samle sammen.


Svar #2
23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

Hvordan skal jeg det, kan du ikke vise hvordan jeg skal gøre det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din opgave overlapper også den næste tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=878056 

Du må da have lært de grundlæggende regler for ophævelse af parenteser?

5x - (1 - 3x) = 5x -1 + 3x = 8x -1 (minusparentesen hæves ved at ændre fortegn på hvert led i parentesen).

3*(x + 4) + 4*(x - 3) = 3x + 12 + 4x - 12 = 7x (hvert led inde i en parentes ganges med faktoren uden for parentesen).


Svar #4
23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

Taak, Kan du ikke os hjælpe med de 4 sidste ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv nu selv først og vis os, hvor langt du kommer.


Svar #6
23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

b + 2,4 * (b + 2) .b+2,4 b+2 .b=2,4+2 .b=4,4

14 * b - 14(b - a) .14b-14b+a .0=a .a=o
 

11 - (4x+2) .11-4x+2 .4x=11-2 .4x=9
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6. Det er ikke ligninger. Du skal blot reducere:

b + 2,4 * (b + 2) = b + 2,4b + 2·2,4 = 3,4b + 4,8

14 * b - 14(b - a) = 14b - 14b + 14a = 14a

Din sidste opgave 11 - (4x+2) ser ud til at være ny i samlingen, men igen, du skal reducere, og du har problemer med at hæve en minusparentes:

11 - (4x+2) = 11 -4x -2 = 9 - 4x


Svar #8
23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

Ja, jeg har problemer med at hæve en minusparentes....

men hvordan skal man lave sådan en her y - 0,98 * y den har jeg ikke set før ...

( 10 + 15a)/5 - 3a


Svar #9
23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

8*(1 - x) + 8*(x - 1) = 8x-8+8x-8=16x

Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke rigtigt. Du ganger forkert ind i den første parentes. Resultatet bliver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

y - 0,98y = y(1-0,98) = 0,02y

( 10 + 15a)/5 - 3a = (10/5) + (15a/5) - 3a = 2 + 3a - 3a = 2


Svar #12
23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

okay men den som resultatet bliver 0 skal bare skrive 0 istedet for 16x


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 -- Jo, men i din opgavebesvarelse skal du jo nok vise, hvordan du kommer frem til det resultat.


Svar #14
23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

hmm, hvordan skal jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du skal korrigere din fremgangsmåde i #9 ved at gange korrekt ind i parenteserne.


Svar #16
23. august 2010 af Sussijoy (Slettet)

Tak for hjælpeen :)


Skriv et svar til: Hjæp):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.