Fysik

Opgaver til Fysik A niveau V1 - Effektfuld Laser

25. august 2010 af LBendix (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg sidder med opgave V1 fra bogen opgaver til Fysik A (eller noget i den stil) 

Jeg mangler hjælp til spørgsmål b+c. Hele opgaven lyder således;

En femtosekund-laser udsender lys i form af pulser, der hver har energien 0,50mJ. Bølgelængden af laserlyset er 812nm.
a. Hvor mange fotoner er der i en enkelt puls?
Svar: 2,04*10^15
Laseren udsender 500 pulser pr. sekund, og hver puls varer 0,2ps.
b. Hvad er den gennemsnitlige effekt for laseren samt effekten i en enkelt puls?
c. Ved hjælp af laseren skæres en rille i en plade af molybdæn. Rillen har længden 950μm, bredden 50μm og dybden 100μm. For at fordampe et gram molybdæn, skal der tilføres energimængden 7,7kJ
Hvor mange pulser skal der til for at skære rillen, og hvor lang tid tager det?

Håber der er nogle klogehoveder der kan hjælpe:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. august 2010 af peter lind

Effekt = energi af puls *antal pulser pr. sekund. For nn enkelt impuls er effekten energien af impulsen delt med impulsens varighed.


Svar #2
25. august 2010 af LBendix (Slettet)

 Mange tak..:D

Nogen der kan hjælpe med spørgsmål c?


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. august 2010 af mathon

                         • beregn rumfanget af molybdænrillen
                         • beregn massen af den bortskårne molybdæn, når molybdæns densitet er 1,022·104 kg/m3
                         • beregn fordampningsenergien
                         • beregn antal nødvendige pulser til fordampningen
                         • beregn tiden ud fra  t = E/P

                         


Svar #4
30. august 2010 af LBendix (Slettet)

 Mange tak for hjælpen:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

#0   ----> hvordan har du fået 2,04*10^15 
 


Brugbart svar (2)

Svar #6
16. februar 2011 af mathon

                        Efoton = h·c/λ = (6,62608·10-34 Js)·(2,99792·108 m/s) / (812·10-9 m) = 2,44636·10-19 J


  antal fotoner pr puls
  
                        N = Epuls / Efoton = (0,50·10-3 J) / (2,44636·10-19 J) = 2,04385·1015


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

nåååååååå tak tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. februar 2011 af sadu (Slettet)

hey men c'ern forstår jeg ikke helt :S vil du ikke lige regne det for migg, for det hjælper med at forstå det


Brugbart svar (2)

Svar #9
17. februar 2011 af mathon

                         ...fortæl først dit resultat i b)


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. februar 2011 af Sweeney (Slettet)

 Kan du vise mig hvordan man laver udregningen af massen af molybdæns? Jeg har fået rumfanget til 4,75*10^-12, men jeg får bare et meget mærkeligt resultat når jeg ganger det med densiteten :S

Håber du kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. februar 2011 af mathon

@ #10

fjernet molybdænmasse:
                                                m = V·d = (950·10-6 m)·(50·10-6 m)·(100·10-6 m)·(1,022·104 kg/m3) =

                                                           (4750000·10-18 m3)·(1,022·104 kg/m3) =

                                                           (4,75·10-12 m3)·(1,022·104 kg/m3) = 4,8545·10-8 kg = 4,8545·10-5 g =

                                                           48,545·10-6 g = 48,545 µg


                         


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. februar 2011 af Sweeney (Slettet)

#11

Mange tak for hjælpe, har forstået det nu (: 


Brugbart svar (3)

Svar #13
09. april 2011 af Marie8000 (Slettet)

Er der en der kan uddybe opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. september 2012 af Svend12345 (Slettet)

Hej

 


Skriv et svar til: Opgaver til Fysik A niveau V1 - Effektfuld Laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.