Matematik

Bremselængden?

26. august 2010 af Cucumber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave, som jeg overhoved ikke forstår og ville blive meget lykkelig, hvis nogle kunne hjælpe mig.

Opgaven lyder således:

Bremselængden L for en bil er proportional med hastigheden v i anden potens. Hvis v måles i km/t, og L måles i m, vil sammenhængen mellem de variable for en god tør vej være givet ved:

L = 0,005 * v^2

Hor lang tid bliver bremselængden, hvis man kører 50 km/t? Og 80 km/t? Og 110 km/t?

Hvor hurtigt må man højes køre, hvis bremselængden ikke på være over 15 meter? og 30 m? Og 60 m?

Jeg har store problemer med denne opgave, og ved ikke rigtigt, hvilken formel jeg skal bruge...

Er der nogle, der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2010 af peter lind

Det kan ikke være tiden men bremselængden du skal finde.

Du skal bruge den formel som du selv skriver op L = 0,005*v2 . I den første del skal du sætte v = 50, 80 og 110

I den anen del skal du sætte L =15, 30 og 60


Svar #2
26. august 2010 af Cucumber (Slettet)

ok Tak :D


Skriv et svar til: Bremselængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.