Matematik

Funktions forskrift, kunne godt bruge hjælp

28. august 2010 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde forskriften for den linær funktion, der går gennem punkterne

a) (3,5) og (4,7)

b) (3,7) og (-1,11)

Håber nogen kan hjælpe, tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af ramme2 (Slettet)

y=ax+b    lineær funktion   hældningskoeficienten a beregnes     a= (y2-y1)/(x2-x1)          (x1,y1)  =( 3,5)        ( x2,y2 ) = (4,7) 

derefter beregnes b         y1 =a*x1 +b    ⇒     b =  (a *x1) / y1       det er ligemeget om du sætter koordinatsættet (3,5) eller (4,7) ind som x og y værdier når du beregner b      


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af peter lind

Find hældningen a af linjerne som Δy/Δx. Linjens ligning er så y = a(x-x1)+y1 hvor (x1, y1) er koordinaterne til et af de givne punkter.


Svar #3
28. august 2010 af Wrap (Slettet)

Er det her korrekt lavet? jeg prøvede llige...

a) (3,5) og (4,7)

(f)x=ax+b

a=7-5/4-3=2/1=2

f(x)=2x+5

b)
11-7/-1-3=4/-4=-1

f(x)=-1x+7
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2010 af peter lind

Hældningerne er rigtig; men du skriver det forkert. I den første skal der stå (7-5)/(4-3). Det du skriver giver 7-5/4-3 = 4-5/4 = 4-1-1/4. Hvis du bruger matematikprogrammer vil du kommer frygtelig galt af sted, hvis du sjusker med den slags og du risikere også selv at fortsætte med forkerte beregninger.

Du glemmer i x1 i y = a(x-x1)+y1


Svar #5
28. august 2010 af Wrap (Slettet)

Tak for hjælpen:)

Ër det så korrekte svar jeg fundet frem til her.


a)

a=7-5/4-3=2/1=2

b=5-2*3=-1

f(x)=2x-1


b)
a=11-7/-1-3=4/-4=-1

b= 7-(-1)*3=10

f(x)=-1x+10
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2010 af mathon

se


Svar #7
28. august 2010 af Wrap (Slettet)

tak

så  er det rigtigt det jeg har lavet?


opg a)

y=2x-1

opg b)


y=-x+10


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2010 af peter lind

ja. I #5 skriv det ordentligt op som nævnt i #4 Ellers kan du komme rigtig galt afsted


Svar #9
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

Tak.. det er fordi jeg skriver på papir og ikke på computer, så jeg laver en brøkstreg og behøver ikke parrentser medmindre jeg skal indtaste det på lommeregner. Men tak for det.


Skriv et svar til: Funktions forskrift, kunne godt bruge hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.