Matematik

Help Moiii pleease

29. august 2010 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.. Nogen som kan løse nogen af opgaverne.

Et telefonselskab har to typer abonnement:

Type I: Månedlig afgift: 75 kr. Samtaler 0,50 kr. pr. minut
Type II: Månedlig afgift: 100 kr. Samtaler 0,25 kr. pr minut


a) Beregn hvor mange minutter man skal tale, for at de to typer abonnement koster det samme.
b) Hvornår er Type I billigst og hvornår er Type II billigst?
c) Vis en grafisk fremstilling af de to typer abonnement.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

 a)

Du har funktionerne

F1(x) = 0,50x+75

og

F2(x) = 0,25+100

Så finder du den x-værdi hvor F1(x) = F2(x)

b)

Type 1 er billigst når x < F1(x) = F2(x)
Type 2 er billigst når x > F1(x) = F2(x)

c)

Sæt punkterne ind i et koordinatsystem


Svar #2
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

Så finder du den x-værdi hvor F1(x) = F2(x)

Hvordan finder jeg den x-værdi..

hvilken regnemetode skal jeg bruge..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

 Du prøver dig frem med en masse forskellige x-værdier, indtil du finder den rigtige


Svar #4
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

Har fundet frem til at det er 100..

hvordan skal jeg skrive det op ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

 Skriv:


F1(100) = 0,50*100+75 = 125

F2(100) = 0,25*100+100 = 125

Og så kan du skrive:

F1(x) = F2(x), når x=100


Svar #6
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

Super Duper...

Mange Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

 Til b) kan du også sætte de to ligner lig hinanden og isolere x;
 

0,5x+75 = 0,25x+100

0,5x-0,25x = 100-75

0,25x = 25 

x = 100


Svar #8
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

er det så svaret på b?

eller skal det skrive op på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

 Sorry, mente a) 


Svar #10
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

hehe okaay...

Kan man bruge tallene fra a til at beregne b ud.


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

 I b) behøver du ikke at beregne noget, da de ikke beder dig om det.

Det er nok at sige:

Type 1 er billigst når x < 100
Type 2 er billigst når x > 100

Så kan du altid henvise til opgave c), hvor du tegner det ind i et koordinatsystem, der gerne skulle stemme overens med både a) og b)


Svar #12
29. august 2010 af Wrap (Slettet)

Tak for hjælpen du.


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. august 2010 af Sidselsn (Slettet)

 Så lidt (:


Skriv et svar til: Help Moiii pleease

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.