Matematik

Forskrift for funktion

29. august 2010 af [email protected] (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg sidder lige nu og knokler over 2 opgaver. Jeg har før lavet dem, men siden det er LÆNGE siden, kan jeg simpelhen ikke huske dem eller finde mine noter..  Håber MEGET i vil hjælpe!

1. En funktion går igennem punktet (4,12). Herudover gælder at y-værdien får en tilvækst på -30% når x-værdien får en tilvækst på 20%. Bestem en forskrift for funktionen.

2. En eksponentiel funktion går igennem (-3,40) og y-værdien får en tilvækst på 12% når x-værdien øges med 5. Bestem en forskrift for funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af mathon

1.
                                        
y2/y1 = (x2/x1)a

                                         0,70·y1/y1 = ((1,20·x1)/x1)a

                                         0,70 = 1,20a      ............. osv ............

2.

                                         y2/y1 = aΔx

                                         (1,12·y1)/y1 = a5  

                                         1,12 = a5    ............. osv ............

                                         


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2010 af peter lind

Det er eksponentielle funktioner, som har formen y = b*ax. Sæt det givne punkt ind og du har en ligning til bestemmelse af a og b. Hvis x ændres med faktoren fx vil y ændres med faktoren fy. Sat ind giver det y*fy = b*ax*fy = b*ax*fx. hvilket giver en 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af mathon

1.                                    Er en potensfunktion                            f(x) = b·xa

2.                                    Er en eksponentiel funktion                f(x) = b·ax

                                         

                                         


 


Skriv et svar til: Forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.