Samfundsfag

Enhedslisten og Dansk Folkeparti

29. august 2010 af Gymnasieelevv (Slettet)

Hvilken indflydelse har Ø og DF partierne pt indflydelse på?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Djemba (Slettet)

Dansk Folkeparti på VK. Det handler primært om værdidebatten(udlændige-politikken)

Enhedslisten har ikke rigtig nogen indflydelse på de andre partier endnu, men det kan ændre sig hvis det viser sig at de står med de afgørende mandater til næste valg, hvilket der er en reel mulighed for. Ellers kan man også sige at S og SF kan tillade sig at gå imod højre for at tiltrække midtervaælgerne, da de utilfredse vælgere typisk enten bliver eller søger imod Enhedslisten. Og så længe vælgerne bliver på samme fløj så er der ingen skade sket.


Svar #2
29. august 2010 af Gymnasieelevv (Slettet)

Jeg tænkte mere på Ø? Hvilken rolle har de lige nu? Har de ikke meget indflydelse på udlændingepolitiken lige pt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af Djemba (Slettet)

De er jo i oppositionen først og fremmest, så nogen egentlig indflydelse har de jo ikke.

Deres rolle er at komme over spærregrænsen og være de afgørende mandater og få trukket fx S og SF mere imod venstre. hvad angår udlændige-politikken,


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2010 af samfundsrevser (Slettet)

EL's rolle er i dag i folketinget at være "vagthund". enhedslisten er det parti der graver i de sager de andre partier helst ikke vil snakke om, og bliver ved med at stille spg. til ministrene og til andre relevante personer i forskellige debatter.

pt. har enhedslisten en stor fremgang, både medlemsmæssigt og ift. spærregrænsen (står til 3,7 % i seneste meningsmåling).

ved en evt. ny regering og EL's indflydelse på den:

ved en ny regering er det EL der kommer til at stå med de afgørende mandater, så der har vi en hvis indflydelse. hvor meget den så bruges, er op til partiet.

fx har der været en længere debat på årsmødet omkring en ny regerings finanslov, om hvor vidt vi kunne stemme for sådan en. det var en længere debat; dels fordi vi aldrig nogen sinde vil kunne få alt vores politik igennem og i EL har vi et princip der hedder at vi stemmer mod den mindste forbedring og mod den mindste forringelse. ved en finanslov ville der være forringelser, dels fordi vi ikke kan få alt igennem og dels fordi vi vil med vores stemmer for en ny finanslov også accepterer den gamle. det endte dog med at det blev vedtaget at vi ku stemme for finansloven hvis den indholdte markante forbedringer. så det er op til partiet internt at finde ud af hvor meget parlamentarisk arbejde der skal laves og dermed også hvor stor indflydelse vi vil ha. 

for kort at opsumere så vil EL's indflydelse afhænge af hvor meget kompromi de vil gå på med deres ideologiske principper og politik.  


Skriv et svar til: Enhedslisten og Dansk Folkeparti

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.