Matematik

Meaning?

30. august 2010 af Hobbes (Slettet)

Jeg har en funktion f(x)=1/cos(x), hvor x∈[-pi/2;pi/2]

hvilket jeg har tegnet en graf for. Men bagefter skal jeg bestemme rumfanget af et omdrejningslegeme, der drejes 360deg. Men problemet opstår for mig, når jeg får oplyst at punktmængden er M= {(x,y) I f(x) ≤ y ≤ 2 }. Jeg har svært ved t bestemme a og b, så jeg blot kan benytte mig af formlen for at bestemme rumfanget af et omdrejningslegeme.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af peter lind

Du finder grænserne ved at løse ligningen f(x) = 2 og sammenligne med din tegning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2010 af JimmyChoo (Slettet)

hvorfor skal jeg løse ovenstående ligning?
Og undskyld. Men hvad er der at sammenligne?
Jeg får pi/3 og (5*pi)/3. Men hvad skal jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2010 af peter lind

Den sidste løsning er større end π/2 og kan derfor ikke bruges. Relevante Løsninger bliver ±π/3,. Det er den nedre og øvre grænse, når du ska foretage integrationen

Når jeg skriver at du skal se på din tegning af grafen er det fordi du der kan se hvilken punktmængde det drejer sig om. Det er den mængde der afgrænses af kurven og den vandrette linje y=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Men det går jo ikke, at jeg kun har en løsning.?

Når formlen er

V= pi*∫ab(f(x))2dx.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2010 af peter lind

Du har 2 løsninger π∫-π/3π/3 f(x)2dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Jamen, det giver stadig ikke mening. Når jeg udregner:

pi*∫-π/3π/3 (cos(x))2dx = 10.89. Men facitlisten siger 15,44. ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2010 af peter lind

f(x) = 1/cos(x) ikke cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Nej. Desværre. Det var en tastefejl i #6.

pi*∫-π/3π/3(1/cos(x))2dx = 10.89. Og det går nemlig ikke op, da facitlisten siger 15,44 :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2010 af peter lind

Så må du have lavet en regnefejl eller der er fejl i facitlisten


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Hvis det er princippet i #8, så har jeg ikke lavet en regnefejl. Medmindre der er et andet princip. Og jeg ved, nogen fra min klasse har fået det til at stemme overens, så det er nok heller ik facitlisten, der er noget galt med.


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - #10

Punktmængden er

M= {(x,y) I f(x) ≤ y ≤ 2 } , så omdrejningslegemet, der skal bestemmes rumfang af, er cylinderen med radius 2 og højde 2·π/3 minus rumfanget af det legeme, som I har fundet rumfanget af ovenstående. Rumfanget af punktmængden M er da

V(M) = π·22·(2π/3) - 2π·tan(π/3) = (8/3)π2 - 2π·√3 = 15,43615


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #11 mente jeg rumfanget V(M) af det af punktmængden M frembragte omdrejningslegeme.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. september 2010 af JimmyChoo (Slettet)

Okay :).

Men jeg forstår dog ikke, hvor du har ovenstående formel fra?
Den eneste, jeg kender, som vi skal bruge, når vi skal beregne rumfanget ud fra et omdrejningslegeme er:

V = pi * ∫ab(f(x))2dx.


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

Den formel bruges, når det drejer sig om et omdrejningslegeme dannet af en punktmængde af formen

m = {(x,y) I 0 ≤ y ≤ f(x) }.

I dette tilfælde har punktmængden formen

M =  {(x,y) I f(x) ≤ y ≤ 2 },

dvs. alt fra grafen og op til linien y = 2. Derfor fandt jeg rumfanget af den ydre cylinder og trak derefter rumfanget af den indre del V(m) fra. Det giver netto rumfanget af det ønskede omdrejningslegeme.


Skriv et svar til: Meaning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.