Matematik

Finde x-værdi for: f(x)=(2/3)x+2 = g(x)=(3/2)x-3

31. august 2010 af Olufs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde værdien af x, hvor f(x) = g(x).

f(x)=(2/3)x+2

g(x)=(3/2)x-3

Har lidt problemer med hvordan jeg finder frem til x-værdien.

Den omvendte funktion har til forskrift (hvis det er til nogen hjælp):

f(x):

y=f^(-1)(x)=(3/2)x-3

g(x):

y=f^(-1)(x)=(2/3)x+2


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal løse ligningen

f(x) = g(x) , dvs

(2/3)x + 2 = (3/2)x - 3 . Isoler x på den ene side

[(3/2)-(2/3)]x = 5 . Find fællesnævner for de to brøker

(5/6)x = 5

x = (6/5)·5 = 6


Svar #2
31. august 2010 af Olufs (Slettet)

Tak for det hurtige svar!


Skriv et svar til: Finde x-værdi for: f(x)=(2/3)x+2 = g(x)=(3/2)x-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.