Matematik

Havregryn og kaffe

01. september 2010 af Molzar (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I en lavprisbutik koster 27kg havregryn 6 kr. mindre end 3 kg kaffe, og 0,9 kg kaffe koster 18 kr. mere end 4 kg havregryn.

Spørgsmål: Hvad koster 1 kg kaffe, og hvad koster 1 kg gryn.

Jeg ved det skal stilles op i en ligning og holdes op mod hinanden, men jeg vil meget gerne bede om en fremgangsmåde, fremfor det direkte resultat uden nogen form for uddybelse.
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Kagerne (Slettet)

3*x - 27*y = 6    og   0,9*x - 4*y = 18

x = pris pr. kg kaffe

y = pris pr. kg havregryn


Svar #2
01. september 2010 af Molzar (Slettet)

Mange tak for hjælpen det er fuldstændigt korrekt når man så stiller det op i lige store koefficientsmetoden eller substitutionsmetoden. Jeg gjorde bare opstillingen af ligningerne... mildest talt lidt mere indviklet(selvfølgelig stadig ukorrekt). Men igen mange tak for hjælpen og tak fordi du ikke bare skrev hele udregningen! :)


Skriv et svar til: Havregryn og kaffe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.