Matematik

Paniiik, aflevering imorgen

01. september 2010 af GeekBaby (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder:

En parabel har ligningen y= x^2-4x+7 , besten en ligning for parablens tangent i punktet P(1,4)

jeg kan ikke helt finde ud af hvordan jeg skal løse den her, jeg ved det er noget med differential regning at gøre. men ville være virkelig glad hvis nogle kunne hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangentens ligning i (x0; f(x0)) er

y = f'(x0)·(x-x0) + f(x0) ,

hvor f(x) = x2 - 4x + 7 , og x0 = 1 .


Skriv et svar til: Paniiik, aflevering imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.