Matematik

Spær-udregning!

28. marts 2005 af henrik b (Slettet)
Hej.. jeg bøvler lige med noget matematik,som skal afleveres i morgen.. det er en rapport,som jeg skal op og forsvare i eksamen,så den er temmelig vigtig.(skal afleveres i morgen). Jeg har regnet vinklerne ud i spæret,mangler bare at regne siderne ud.!

-grundlinien er= 10,165 m.
-Vinkel A = 25 Grader
-Vinkel B = 25 Grader
-Vinkel C = 130 Grader

Kan ikke finde ud af at regne den ud.! Synes der mangler nogle mål,men er ikke sikker. Hvis der mangler nogle mål,eller I ønsker en tegning af spæret,kan jeg godt tegne den. skal bare have regnet det ud..!

På forhånd tak.
PS! hvis I er i tvivl om noget,så spørg bare! :P

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2005 af frodo (Slettet)

hvad er et spær?

Svar #2
28. marts 2005 af henrik b (Slettet)

et spær er den ting som bærer taget. altså det som tagpladerne ligger på..Kan du måske hjælpe??

Svar #3
28. marts 2005 af henrik b (Slettet)

altså tagets skillet.. HEHE!


/ \\
/ \\
/ \\
/ \\
/ \\
/-----------\\

Svar #4
28. marts 2005 af henrik b (Slettet)

det gad den så ikke lige at tegne.. men nogen der vil hjælpe..har alvorlig brug for hjælpen!! :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

Altså nu ved jeg ikke helt hvad en spær er, men det som du oplyser danner da hvertfald en trekant. Kan du så ikke bruge sinusrelationerne til at beregne de andre sider?

Svar #6
28. marts 2005 af henrik b (Slettet)

hvordan er den? kan ikke lige hitte ud af det med den sinusrelation.. :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

a/sinA = b/sinB

a = (c*sinA)/sinC

a = (10,165*sin(25))/sin130

a = 5,6 m

Da vinklerne A og B er lige store er der tale om en ligebenet trekant, altså er siderne a og b også lige store:

b = 5,6 m

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2005 af Micc_86 (Slettet)

hovsa... skulle da stå:

a/sinA = c/sinC

Men ellers samme fremgangsmåde ;)

Skriv et svar til: Spær-udregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.