Matematik

Hjælp til matematik - udregninger

02. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer.

Jeg har nu fået min første aflevering i matematik på gym. for! Jeg er nu næsten færdig, men mangler stadig nogle stykker, som jeg virkelig har brug for at få hjælp til.

Håber der er nogen derude som vil hjælpe mig.

Stykkerne:

a + b - 2 * a * b -  b

4 * a * (-3) - a * (-4) * 2

Jeg kan ikke finde ud af at skrive brøkkere her. Så en brøk bliver adskilt af: / I mellem to brøkere er der en streg, den kan jeg heller ikke lave her. Brøkkerne ser sådan ud: 32/7 8/14

(udover det kan jeg ikke finde ud af opg. 3 i vedhæftet fil - & ved faktisk heller ikke om jeg også har vedhæftet andre opg? Men det kan I jo lige se.)

- Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2010 af Isomorphician

a + b - 2ab - b =

a + b - b - 2ab =

a - 2ab

--------

4a(-3) - a(-4)2 =

-12a - (-8a) =

-12a + 8a =

-4a

---

(32/7)/(8/14) =  man deler med en brøk ved at gange med den omvendte:

(32/7)*(14/8) = man ganger en brøk med en brøk, ved at gange tæller med tæller og nævner med nævner:

(32*14)/(7*8) =

448/56 =

8


Svar #2
02. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Tusind tak for at du har gidet at tage dig tid til at besvare mine spørgsmål. Men er dog stadig ikke helt med i de første stykker. Mon der kunne komme lidt tekst ved forklaring i tal? :-)


Svar #3
02. september 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Hov. Kom vidst til at sende den to gange ..


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2010 af Isomorphician

a + b - 2ab - b

der er tre forskellige led-størrelser: a, b og ab, de kan indbyrdes lægges sammen og trækkes fra hinanden:

a + b - b - 2ab

der er kun ét led med a, og der kan derfor ikke laves mere ved det.

der er to led med b'er, og de kan lægges sammen (trækkes fra hinanden).

der er kun ét led med ab, og der kan derfor ikke laves mere ved det.

derfor fås:

a - 2ab

da b - b giver 0


Skriv et svar til: Hjælp til matematik - udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.