Matematik

vindmøllens vinge

02. september 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har problemer med en iopgave, som jeg håber i kan hjælpe mig med.

opgaven lyder:

En bestemt type minivindmølles årlige produktion af elektrisk energi, kan beregnes ved hjælp af formel: E = 0,14*x^2 hvor E betegner den årlige produktion (målt i kWh) og x er vingelængden (målt i cm).

Jeg har først regnet den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med en vingelægde på 50 cm ud, og fik resultatet 65,465

En familie ønsker så at udskifte sin minivindmølle med en ny minivindmølle med 50% større årlig produktion.

Hvor mange procent skal vingerne på den nye vindmølle være længere end vingerne på den gamle?


Brugbart svar (3)

Svar #1
02. september 2010 af ablo2703 (Slettet)

Den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med vingelængden 50 cm er:

E=0,14*50^2=350 kWh....

Og når du skal finde hvor mange procent den skal være større end den gamle vindmølle, så siger du:

K1=K0*(1+r)=350 kWh*(1+(50/100))=525 kWh...

Så finder du vingelængden med den årlige produktion på 525 kWh:

Solve(525=0,14*x2,x) , det giver x = 61,24... dvs en vingelængde på 61,24 cm og dette bruger du til at finde hvor mange procent længere den er:

Solve(61,24=50*(1+r),x) , det giver x = 0,2248 og det ganger du med 100%.. 0,2248*100%=22,48 %---

Dvs. at den skal være 22,48 % større...


Skriv et svar til: vindmøllens vinge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.