Matematik

optimering

02. september 2010 af richgirl (Slettet)

Hej

Jeg har følgende opgave, men er gået lidt i stå. Håber kan kan få hjælp til det. Opgaven lyder som følgende:

I et ligebenet trapez ABCD er AB=CD og vinklen BAD og ADC = 45º.  Det oplyses endvidere, at arealet af trapez ABCD er 10.

Opgaven lyder på, at jeg skal bestemme AB udtrykt ved h.

Her har jeg gjort følgende:

sin(45)=h*AB              AB(h) = sin(45)/h

Herefter skal jeg bestemme omkredsen som funktion af h. Og det er her jeg går i stå.

Vedhæftet fil: opgave 17a mat.JPG

Svar #1
02. september 2010 af richgirl (Slettet)

er der virkelig ingen, der kan hjælpe?? please!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder

h = |AB|·sin(45º) , så

|AB| = h√2 .

Benyt, at arealet A = 10 til at finde a og b udtrykt ved h. Omkredsen er da

O = a + b + 2|AB| .


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Arealet = (a+b)/2*h = 10

(a+b)/h = 5

a + b = 5 * h

O = a + b + 2 * (AB) = 5 * h + h * kvr(2) = h * (5 + kvr(2))


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af just4fun (Slettet)

 Hvorfor er |AB|=h * kvadratroden af 2 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Da vinkel A er 45 grader er AB faktisk diagonal i et kvadrat med siden h og diagonalen i et kvadrat er som bekendt kvr2 gange siden i kvadratet

OK - ?


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.