Matematik

Blækregning! Haster..

04. september 2010 af Jamennej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, jeg har brug for hjælp til følgende stykker, håber i kan hjælpe mig:

Opgave 1:

f(x) = − 4x3 − 9x2 + 12 x + 20 for x ≥ 1.

a) Gør rede for, at f(x) er aftagende.

b) Bestem maksimum for f(x).

Opgave 2:

En rutschebane har form som grafen for

r(x) = 0,0125x3 − 0,3x2 + 25,6 for 0 ≤ x ≤ 16

a) Gør rede for, at rutschebanen starter og slutter vandret.

b) Find det stejleste sted på banen.

Opgave 3:

g(x) = − 3x4 + 28x3 − 84x2 + 96 x − 20.

a) Bestem g’(x).

b) Angiv toppunkter (altså både x- og y-koordinater) og monotoniforhold for g(x)

c) Argumenter ud fra svaret på spørgsmål b), at ligningen g(x) = 25 netop har 2 løsninger.

d) Find q, så ligningen g(x) = q netop har 3 løsninger.

Opgave 4:

f(x) = 2x3 − 3x2 + 2x − 4.

a) Vis, at linien med ligningen y = 2x − 5 er tangent til grafen for f.

b) Vis, at linien med ligningen y = 14x – 5 ikke er tangent til grafen for f.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2010 af richgirl (Slettet)

wow. der er godt nok mange opgaver. Bare så du ved det, så er siden her til at få hjælp og ikke bare uploade alle sine opgaver og håbe på at andre skal løse dem for en. Skriv i det mindste, hvor der opstår problemer når du skal løse disse opgaver, så kan man prøve at hjælpe dig derfra. I det midste giv et udtryk for at du selv har prøvet at lave dine opgaver!


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg kan helt tilslutte mig #1s indlæg.

Du har næppe tænkt særlig længe over spørgsmål b i den første opgave. Der skal ikke meget matematik til for at finde svaret.


Svar #3
04. september 2010 af Jamennej (Slettet)

Jeg har lavet det meste af alle opgaverne, jeg søgte mere efter nogen bud, for at få be- eller afkræftet mine egne metoder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2010 af richgirl (Slettet)

skriv det du har fået, så kan vi be- eller afkræfte dine svar. Eventuelt kan man bruge cas til at tjekke efter:)


Skriv et svar til: Blækregning! Haster..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.