Matematik

nulreglen

04. september 2010 af Camip (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folks 

Er der nogle der kan løse denne ligning - gerne med tilhørende udregning, da dette vil være til stor hjælp for mig. 

(x+1)(x-1)(x2 +1) = 0

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug nulreglen for et produkt. Et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne er nul. Dit udtryk er allerede opløst i faktorer.


Svar #2
04. september 2010 af Camip (Slettet)

 hvordan regner jeg det sidste udtryk ud - altså x2 +1 ud

De første to led løses vel således

x+1=0    v         x-1 = 0 

x= -1      v         x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- ja, det er rigtigt. Den sidste ligning, der spaltes ud ved nulreglen er så

x2 + 1 = 0 .

Løs den (eller forklar, hvorfor der ingen løsninger er).


Svar #4
04. september 2010 af Camip (Slettet)

Jeg mener, at man her er nødt til at sætte uden for en parentes: 

x(x+1) = 0

x = 0 v 

x+1 = 0

x= -1 

rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt, at x2 + 1 = x(x+1) . Men da x2 ≥ 0 for alle reelle tal x, er x2 + 1 > 0 for alle reelle tal x, og ligningen x2 + 1 = 0 har ingen reelle løsninger.


Svar #6
04. september 2010 af Camip (Slettet)

 Okay - tak for hjælpen 


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.