Matematik

højde i vilkårlig trekant

04. september 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

hvordan regner man medianen ud i en vilkårlig trekant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Mener du højden eller medianen? Og hvad kender du i trekanten?


Svar #2
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

mener medianen, der går fra vinkel C

AB = 95 cm

AC = 84 cm

BC = 53 cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug definitionen på medianen. Den går til midtpunktet af den modstaående side. De tre sider er kendte, dvs de tre vinkler kan beregnes. Medianen danner en ny trekant, i hvilken den ukendte median er side. De to andre sider er kendte, og den hosliggende vinkel er jo en af den oprindelige trekants vinkler. Så kan de resterende stykker i median-trekanten findes.


Svar #4
04. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

ja de kan findes men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Man finder de tre vinkler af cosinusrelationerne, når alle tre sider er kendt. Dernæst findes medianen af en cosinusrelation anvendt på den mindre trekant, hvor man nu kender to sider og den hosliggende vinkel.


Skriv et svar til: højde i vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.