Matematik

hjælp til matopgaver

04. september 2010 af liiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer følgende udtryk:
b) 2a (a + 2b) - (2a + b)^(2)
⇔ 2a (a + 2b) - (2a - (b)^(2)
⇔ 2a^(2) + 4ab - 4a^(2) - 4ab + b^(2)
⇔ - 2a^(2) + (4ab - 4ab) + b^(2)
= - 2a^(2)+ b^(2)
eller ender det med -b^2 ?

c) (3p + q) ^(2)- (3p - q)^(2)
kan jeg ikke finde ud af :-(

forkort brøk:
((16*(3x+9)(x-1))/((8x-8)(x+3)))
jeg har fået svaret til :
6^(x^(2)) + 6^x + 6
er det korrekt? min Ti-Nspire siger at det bare bliver 6?? men jeg har aldrig været god til brøker

Hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

b) 2a(a+2b) - (2a+b)2 =

2a2 + 4ab - 4a2 - b2 -4ab =

-2a2 -b2

c) (3p+q)2 - (3p-q)2 =

(3p+q +3p-q)(3p+q-(3p-q)) =

(6p)(2q) = 12 pq

d) 16(3x+9)(x-1) / [(8x-8)(x+3)] =

16·3(x+3)(x-1) / [8·(x-1)(x+3)] =

16·3 / 8 = 2·3 = 6


Skriv et svar til: hjælp til matopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.