Matematik

differentialkvotient

05. september 2010 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem differentialkvotient af følgende funktioner;

1. f(x)8x-3

hedder det ikke bare 8 så? når vi bliver regnereglerne?

2. f(x)= x^6             svarte =     5x^5??

3. f(x)= -x + 5

4. f(x)= x^-7

5. f(x)= 14

6. f(x)= x^3+x^2

tak for hjælpen i forhånden


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af kieslich (Slettet)

1 og 2 er rigtige. Brug samme regler på de sidste.


Svar #2
05. september 2010 af miss2144 (Slettet)

ja men 3'ern og 4 'ern hvordan gør man der når der minus foran?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af kieslich (Slettet)

3. f(x) = -x+5 = -1*x + 5   ingen forskel, nu står der bare -1 i stedet for 8.

4. f(x) = x-7 . igen: potensen ned foran, træk 1 fra potensen:: ny potens= -7-1 = -8


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.