Matematik

Vinkel x og y

05. september 2010 af TS1969 (Slettet)

Opgaven lyder:

For at stigen kan stå sikkert skal vinkel x være mindst 3 gange større end vinkel y.

a) Hvor lille kan vinkel x være?

Vinkel Y er 1/5 af vinkel x.

b) Hvor stor er vinkel y?

NOTE! Stigen står op ad en husvæg, og vinkel x er neden på jorden - altså det brede stykke fra husmuren og hen til stigen. Vinkel y er der hvor stigens øverste del støtter op ad husmuren.

Jeg fatter bjælde af denne opgave, og håber der sidder en god forklarende sjæl og kan hjælpe mig!

P.S. I følge facitlisten bliver a) 67,5o og b) 15o... og det fatter jeg stadig bjælde af :o(


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Du skal bruge at da det er en retvinklet trekant skal vinkel x + vinkel y = 90 grader.

så i a) har du x + y = 90, samtidig får du at vide at x er mindst når y = x/3, det sætter du ind og får

90 = x + x/3, saml xerne og få 90 = (4/3)x, hvilket giver at x må være det facitlisten siger. helt tilsvarende for b) 


Skriv et svar til: Vinkel x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.