Matematik

Andengradsligninger! HASTER!!!

06. september 2010 af Rebecca001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løses de 4 ligninger? I må meget gerne komme med en god forklaring på hvad i laver, hvordan i gør og hvorfor i gør som i gør. Håber der er nogen der ude der kan hjælpe. Har virkelig brug for det.

1) 3b2-5b-3 = 6b+1

2) 7(y+2)•(2y+6) = 0

3) -1/2 z2 = 14z (ligesom man siger minus en halv)

4) x2 = 5/6x - 1/6 (ligesom når man siger fem sjettedele og en sjettedel)

Jeg forstår det først helt når jeg ser hvilken metode i gør det på for at finde resulatet så det hjælper altså ikke at sende links osv...Mvh Rebecca
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af c_aastrup

Jeg læser det du skriver som:

1) 3b2-5b-3 = 6b+1

2) 7(y+2)•(2y+6) = 0

3) -1/2 z2 = 14z

4) x2 = 5/6 x - 1/6

På 2) benyt 0-reglen.

På 3) Se at 0 løser ligningen, divider med z og find løsning nr 2

De andre omskriv til formen ax2 + bx + c = 0 og brug den almindelige løsningsformel.


Svar #2
06. september 2010 af Rebecca001 (Slettet)

Jeg forstår det altså slet ikke :( Hvad er svarene så ud fra det du skriver?


Skriv et svar til: Andengradsligninger! HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.