Matematik

Differentiel regning

06. september 2010 af princethon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag, jeg har lidt problememer med differentialregning. hvad gør man hvis man skal udregne f '(x) for en funktion?

fx. hvis man skal udregne f '(x) for funktionen f(x)=x^4+3x^2-5x
og/eller g'(x) g(x)=In(x)+7

Og hvordan kan man, udregne det i et CAS værktøj, som TI interactive

Jeg håber at der er en venlig sjæl derude som vil give sig tid til at hjælpe .. På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Anders521

Hej Karoline,

Hvis vi ser på din funktion f, så er der tale om et polynomium eller en sum af tre delfunktioner, og her ville jeg differentierer hver led hvert for sig mht. variablen x. Hvis du skal gøre dette, hvad tror du svaret ville være? Prøv :-)

Mvh. Anders


Svar #2
06. september 2010 af princethon (Slettet)

Hvordan ville du skrive det ind i TI, og hvad i alverden har det med f'(x) at gøre .. :-)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

skriv i en mathbox: f(x):= x^4+3*x^2-5x

ny box: d (f(x),x)          skriv d(  ved hjælp af paletten, findes under d/dx


Skriv et svar til: Differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.