Matematik

Arealsætning

06. september 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag, jeg sidder med en opgave som jeg ikke helt er sikker på, at jeg har besvaret rigtig:

I trekant ABC gælder |BC| = 2|AB| og |AC| = 5/2|AB|.

Forholdsudtrykkene er, for simplificeringens skyld,: a = 2c, b = 2.5c

b) Bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c.

T = ½ * a * sinC * b <=>
T = ½ * 2c * 0,925 * 2,5c <=>
T = 2,31 * c2
 

(Jeg har fundet frem til at cos C er 0,925, men er ikke klar over om det også gælder for sinC).


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Isomorphician

cos(C) = 0,925

C = cos-1(0,925) = 22,33165º

---

sin(22,33165º) = 0,37997


Skriv et svar til: Arealsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.