Matematik

Hjælp til definitionsmængde!

07. september 2010 af Halvanden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg følgende tre funktioner?

f(x) = 4-x / 6- x

g(x) = Kvadratrod 6 - 3x

h(x) = 5 / kvadratrod 4x + 8

Har en forfærdelig lære som ikke vil gennemgå det igen.

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

I a. Det kommer an på, om der står -x/6 eller -x/(6-x). I første tilfælde er det alle reelle tal, i andet tilfælde må nævneren ikke være 0, så find det selv her. g(x) gælder for alle reelle tal, hvis ikke andet er opgivet og h(x) har vi samme problem som i a. Du skal altså først og fremmest lære den algebraiske struktur at kende. I øvrigt regner du ikke funktionerne, det er et forkert udtryk, du angiver definitionsmængden for funktionerne.


Svar #2
07. september 2010 af Halvanden (Slettet)

Så det handler altid kun om nævneren? Aldrig hvad der er over brøkstregen?


Skriv et svar til: Hjælp til definitionsmængde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.