Matematik

HJÆLP!

07. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej derude... er blevet bedt om at bestemme c så ligningen x^2+4x+c=0 har netop en løsning!

skal jeg så regne diskriminaten ud ved at sætte c til at være 0 eller hvordan? det har jeg nemlig gjort, men får diskriminaten til at være 16.. det kan ikke være rigtigt da d er større end 0,... så der er to løsninger hvis d er = 16..

skal kun have 1 løsning? hvad kan jeg have gjort galt?

mange tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

d = b^2 - 4ac = 4^2 - 4 * 1 * c = 16 - 4c = 0

Find c


Svar #2
07. september 2010 af Clause (Slettet)

tak..

men det er det jeg ikke kan finde ud af.. skal jeg så isolere c ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvis du skal finde c er det jo det samme som at isolere c, så - ja!


Svar #4
07. september 2010 af Clause (Slettet)

takker ;)


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.