Matematik

Sinusrelationerne

07. september 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag, jeg sidder med en opgave her som jeg ikke kan få til at gå op:

I en trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b = 3, og vinkelhalveringslinjen vA = 4.
a) Bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.

cos(A/2) = b / vA = 0,75.
cos(A) = cos(2 * A/2) = 2 * cos2(A/2) - 1 = 2 * 0,752 - 1 = 0,125.
A = 82,81º.
B = 180º - 90º - 82,81º = 7,1808º.
c = c / sin C = b / sin B <=>
c = c / sin(90º) = 3 / sin(7,18) <=>
c = 23,99º
a = √(c2 - b2) = √(242 - 32) = 23,812.
 

Problemet er, at siden c og a giver et meget større resultat end siden b, som er 3. Jeg tænkte derfor på, om man skal gøre noget ved de to resultater (c = 23,99º) og (a = 23,82 grader)

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af peter lind

Det er naturligt at b er meget mindre end de andre sider når vinkel B er meget mindre end de andre vinkler.


Skriv et svar til: Sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.