Matematik

nulreglen

07. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa.

er blevet bedt om løse denne ligning: 2x^2-6x+4=0.. kan ikke rigtig løse den.. så ville spørge om der er nogen, der kan hjælpe med at løse den..

mange tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en 2.-gradsligning . Forkort evt. med 2 til

x2 - 3x + 2 = 0 .

Beregn først diskriminanten og brug så formlen for løsningen af 2.-gradsligningen.

Nulreglen kommer ikke rigtigt til anvendelse her.


Svar #2
07. september 2010 af Clause (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af NejTilSvampe

 den kan også skrives i formen

2(x-1)(x-2) = 0

metoden man bruger er at -(r1+r2) = b  og  r1*r2 = c

1*2 = 2   og -(1+2) = -3

det gælder kun når a = 1, derfor skal du som #1 skrev først lige forkorte med 2, som du så kan sætte ind igen.

Det er ikke del af pensum at kunne den metode, den er bare rar til simple andengradsligninger som den her.


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.