Matematik

diskriminanten

07. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen! skal bestemme c så ligning x^2+4x+c=0 har kun en løsning..

ved ikke hvordan jeg skal løse den.. håber der er nogen derude som kan løse den for mig..

mange tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

2.-gradsligningen har netop een løsning, når dens tilhørende diskriminant d er = 0. Opskriv diskriminanten for ligningen, og bestem c således, at d=0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 B i anden - 4 x a x c ! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Tyrael (Slettet)

d = b2-4ac

Indsæt værdierne og beregn dernæst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2010 af Krabasken (Slettet)

x2+4x+c=0

d = b2-4ac = 42-4*1*c = 16-4c = 0

4c = 16  ⇔ c=4

x2 + 4x + 4 = 0  har een løsning

Tag din mat-bog og læs op på andengradsligninger - jeg er ikke med til eksamen  ;-)


Svar #5
08. september 2010 af Clause (Slettet)

Mange tak.. Du har ret, skal helt klart læse op på det ;)


Skriv et svar til: diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.