Matematik

Blækregning

08. september 2010 af vmao (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens, jeg sidder her med en blækregning som jeg har for til imorgen, men jeg er gået helt kold, ved 2 af spørgsmålene. Hvis i kan hjælpe ville de være dejligt :)

1. Et tal ganges med 3, og derefter lægges 3 syvendedele af tallet til x. Resultatet bliver 60.
Hvilket tal er det?

2. En vare koster 342 kr., efter at der er trukket 10 % fra.
Hvad kostede den før?
Jeg havde 2500 kr. Der er 60 % tilbage, hvor meget er det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2010 af peter lind

1. Kald tallet x og foretag de beskrevne beregninger i opgaven og sæt resultatet = 60

2a. Hvis der er fratrukket 10 %  er de 342 kr 90% af det oprindelige beløb.

2b. Find 60% af 2500 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af pederdingo93 (Slettet)

 3x + 3/7 * x = 60 vil ligningen i opg. 1 så komme til at hedde


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 hej.

1 ) vi ved at vores resultat er 60, altså er y=60.

så siger vi: 60 = (3*x)+(3/7x) 

prøv at regne på det først. 

2) en vare af 324kr 

efter 10% trukket fra siger vi at 100% er hele tallet, men 90% er så hvad vi har tilbage.

324*0,90 = 291,6kr 

og

her er det samme princip, prøv selv.. =)


Svar #4
08. september 2010 af vmao (Slettet)

Jeg har stadig svært ved 1) de der 3/7 dele gør mig forvirret.

men jeg har fået 2,1) = 356,4kr.

                              2,2) = 1500kr.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 ja, men det er jo egentlig bare en procentdel, du skal ikke tænke det som dele, men som én helhed. altså (3/7*100) =  (42,8571%)

opg2) du skal gøre sådan med procent regning.

 K = startbeløb

T = beløb efter procent træk.

K * (1-R) = T   hvor R er er procenten divideret med 100. altså 10/100 = 0,10  -->  1 - 0,10 = 0,90

kan du forstå det nu med hensyn til opg 2,1?  


Svar #6
08. september 2010 af vmao (Slettet)

Ja men er ikke så sikker på resultaterne.


Skriv et svar til: Blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.