Matematik

Retvinklede trekanter.

08. september 2010 af KrebsenJulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg skal regne en opgave ud i bogen: Vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik.

Det er opgave 3.002.

Det skæve tårn i Pisa er 55,3m højt og afviger 4,27m fra lodlinjen.

Beregn den spidse vinkel, som tårnet danner med lodlinjen. (Den har jeg regnet ud)

Tårnet har ikke altid været så skævt som nu.

Hvor meget afveg tårnet fra lodlinjen, da hældningsvinklen kun var 1,0grader? (Den har jeg så ikke regnet ud)

Det er så den sidste del jeg ikke kan finde ud af? Jeg skal aflevere opgaven imorgen, så please vær sød at hjælp mig!

P.S bruger TI-interactive, så vil ogå meget gerne have vejledning til hvordan jeg skal skrive den op i programmet:).


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 hvad var den spidse vinkel nu? 

du skal lige vide den trkant den danner kan ikke være ret. se det vedlagte...


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2010 af SatansSvin (Slettet)

Brug sinusrelationen:

A/sin(a)=B/sin(b)=C/sin(c)

Vinklerne i din trekant er 90, 0,1 og 89,9 din kendte side er 55,3, så det er bare at sætte ind.


Svar #3
08. september 2010 af KrebsenJulie (Slettet)

Jeg forstår det altså ikke..

Ved den første har jeg den spidse vinkel.
Jeg har kaldet a = 4,27 og c = 55,2.. Men skulle regne vinkel B ud først som så gav 85,5634grader. Ved det tog jeg 90 og 85,5634 og minus dem. Derved fik jeg den spidse vinkel til =  4,437grader.

Jeg aner ikke om jeg har gjort det rigtigt?


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.