Matematik

lineære funktion

08. september 2010 af mikos (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej kan i hjælp med den opgaver

den rette linje m går gennem punkterne A(-4,2) og B(5,5) bestemt en forskrift for den lineære funktion,hvis graf går gennem C (3,-2),og som er parallel med m.

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem liniens hældningskoefficient a ud fra de to punkter A og B, og bestem så ligningen for linien gennem punktet C med hældningskoefficient a .


Svar #2
08. september 2010 af mikos (Slettet)

hej jeg er lidt usikker med min regning

min resulttat er y=1/3X+10/3

jeg er ikke klar over med punktet C

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hældingskoefficienten er

a = (5-2)/(5-(-4)) = 3/9 = 1/3 , som du også fandt.

Liniens ligning er da

y = a(x - x0) + y0 , med a = 1/3, x0 = 3 og y0 = -2

y = (1/3)(x-3) - 2 = (1/3)x -3

Brug punktet C's koordinater.


Svar #4
08. september 2010 af mikos (Slettet)

tusind tak.


Skriv et svar til: lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.