Matematik

Differentialligninger

09. september 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har problemer med opgave 8010 b, fra vejledende eksempler i eksamensopgaver, stx A

dS/dt = 0,00575 * S * (12-S)

Hvordan tegner jeg en skitse når jeg kender punktet 0;0,5

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af mathon

                                     S(t) = 12/(1+C·e-0,069·t)     gennem (0;0.5)
dvs
                                     S(0) = 12/(1+C·e-0,069·0) = 0,5

                                                 12/(1+C) = (1/2)

                                                  (1+C)/12 = 2

                                                  1 + C = 24

                                                   C = 23
hvoraf

                                    S(t) = 12 / (1+23·e-0,069·t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2010 af mathon

alment:
                                                                    y ' = a·y·(M-y)
har den fuldstændige løsning
                                                                    y = M/(1+C·e-a·M·x)


Svar #3
13. september 2010 af sasc (Slettet)

Opgaven lyder:

Tegn en skitse for hvorledes væksthastigheden for længden afhænger af længden. Ved ikke helt hvad jeg gør?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af mathon

                          dS/dt = S '(t) = -0,00575·t2 + 0,069·t        som du beregner støttepunkter til

                           grafen bliver et parabelstykke


Svar #5
13. september 2010 af sasc (Slettet)

kan du ikke vise hvad du mener med støttepunkter??


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:støttepunkter_1.xls

Svar #7
13. september 2010 af sasc (Slettet)

Så jeg skal ikke gøre det du har gjort i dit første svar??


Svar #8
13. september 2010 af sasc (Slettet)

#4 - og hvordan får du denne differentialligning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. januar 2012 af Chp4272 (Slettet)

Hvordan findes S'(t)=-0,00575*t2+0,69*t ? Min lommeregner giver et vildt resultat, som ikke ligner dette:)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.