Kemi

Kemi

10. september 2010 af ronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

En opløsning af aluminiumchlorid (AlCl3) har den formelle koncentration 0,020 M. Beregn den aktuelle koncentration af aluminiumioner og chloridioner.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2010 af mathon

                           AlCl3 (aq)   --->   Al3+ (aq)  +  3Cl- (aq)                        let opløseligt

         [Al3+] = c = 0,020 M

         [Cl- ] = 3c = 3·(0,020 M) = 0,060 M


Svar #2
10. september 2010 af ronaldo (Slettet)

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.