Matematik

Blækregning

10. september 2010 af saraefe (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg vil gerne have hjælp med en opgave fra min blækregning  :

konstruér en trekant ABC med siderne 5 cm, 6 cm, og 7cm.

Tegn Va (< A´ s halverings - linie)

Tegn hb (højden fra B)

Tegn mc (medianen fra C)

jeg kan ikke forstå de 3 spørgsmål :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 du tegner en trekant, hvor der gælder at:

a=5

b=6

c=7

----------------------------------------------------

vinkel A halvering linie er simpel. hvis den er 50grader. tegner du en streg som er deler den. altså ved 25grader. den steg skal så gå over på den modsatte sidelængde.

----------------------------------------------------------

hb - der tegner du en linje som står ret på siden b og går op på vinklen B.

----------------------------------------------------------------------------

jeg mener en median er: 

når du har 7 på c. tegner du en linje fra midten altså 3,5 inde på linjen c, som går op på vinklen C.


Svar #2
11. september 2010 af saraefe (Slettet)

taaak for hjælpen


Skriv et svar til: Blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.