Matematik

Isoler y

12. september 2010 af poj94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Isoler y i udtrykket b-3y=ay+c. For hvilken værdi af a kan dette ikke lade sig gøre.

Hjæææælp... Er helt blank


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

1) læg 3y til på begge sider af ligningen så b = 3y+ay+c, træk så c fra så b-c = 3y+ay, sæt y udenfor en parentes, så

y(3+a)=b-c, del så med 3+a og her ser du, at a ikke kan være -3, da du i så fald ville dele med 0, og det kan man jo ikke


Svar #2
12. september 2010 af poj94 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Isoler y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.