Matematik

regneudtryk...

12. september 2010 af hij (Slettet) - Niveau: A-niveau

trykket i atmosfæren målt i atm. aftager som funktion af højden målt i km. over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling p med en halveringshøjde på 5 km.

a. opskriv et regneudtryk for p, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.

Nogen der kan hjælpe med at løse denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af hvadmeddet (Slettet)

At modellen er en eksponentiel udvikling vil sige at modellen har formen

p(x) = b*ax

hvor p et trykket i atmosfære, x er højden i km og a samt b er konstanter.

Du skal så bestemme a og b. Det kan eksempelvis gøres ved at bemærke du får at vide, at

p(0) = 1

p(5) = 0.5


Svar #2
12. september 2010 af hij (Slettet)

så det kommer til at se således ud:
p(x) = 1*0,5x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Nej. Du skal løse de to ligninger:

b*a0 = 1
b*a5 = 0.5


Skriv et svar til: regneudtryk...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.