Matematik

Hvorfor gøres dette gældene???

13. september 2010 af Hardcorefan (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg skal gøre rede for, hvorfor følgende påstand gælder for ethvert tal:
 

Vælg et tal, gang det med 5 og læg 12 til resultatet.
Træk det tal du startede med, fra, og divider til sidst resultatet med 4.
Det tal du derved har fået frem, er 3 større, end det tal, du startede med.

hvorfor gør det det? kan ikke lige se det for mig, for uanset hvilket tal jeg prøver, er det rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2010 af peter lind

Kald starttallet x. foretag derefter beregninger efter forskrifterne


Svar #2
13. september 2010 af Hardcorefan (Slettet)

dette er gjort, har lavet et par stykker, formår dog ikke lige at formulere mig, hvordan dette kan være sandt i samtlige tilfælde.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2010 af lystig (Slettet)

start med x og gang med 5.......


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

kald starttallet x .

Vælg et tal, gang det med 5 og læg 12 til resultatet.    Du har nu     x·5 + 12 = 5x + 12
Træk det tal du startede med, fra, og divider til sidst resultatet med 4.   Du har nu  ((5x+12) -x)/4 = (4x + 12)/4 = x + 3
Det tal du derved har fået frem, er 3 større, end det tal, du startede med. 

Dvs du ender med noget, der er 3 større end det, du startede med.


Skriv et svar til: Hvorfor gøres dette gældene???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.