Matematik

Aflevering mat

13. september 2010 af Redwanfarah (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

God aften. Jeg har problemer med en opgave.

Det er opgave b. Den lyder sådan her

b) I hvilket år vil middellevetiden for kvinder være 81,5 år, hvis udviklingen forsætter

Udviklingen i den gennemsnitlige levetid (middelevetiden) for danske kvinder kan for årene efter 1995 med god tilnærmelse beskrives ved en lineær model.

y = ax + b


Hvor x er antal år efter 1995, og y er middellevetiden (år).
Middellevetiden for kvinder er vokset fra 78,0 år i 1995 til 80,3 år i 2005
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2010 af Teazy (Slettet)

Du skal først bestemme linjens ligning ud fra den viden du har fået givet. Du har fået givet 2 punkter (0;78) og (10;80,3), så kan du enten bruge lineær regression eller a = (y2-y1)/(x2-x1) og b = y1-ax1 = y2-ax2

Når du har fundet linjens ligning, skal du blot sætte 81,5 ind på y's plads i ligningen.


Skriv et svar til: Aflevering mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.