Matematik

Stamfunktion med y=3 som tangent i TI

14. september 2010 af princethon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle i gode studerende...

Jeg har brug for lidt hjælp, jeg kan sagtens udregne det i hånden, men sagen er den, at vi skal bruge TI interactive.. Hvordan regner jeg følgende ligning i TI interactive:

Bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=8-2x, hvis graf har linjen med ligningen y=3 som tangent

Er der en god sjæl som vil hjælpe mig.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af JKaram (Slettet)

Gør det i to trin.

Karam


Svar #2
14. september 2010 af princethon (Slettet)

Hvilke 2 trin, jeg har ikke forstand på TI, det er det som, jeg skal have hjælp med.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af JKaram (Slettet)

Aaah. FInd "integrationstegn" og opskriv ligningen og dit argument skal så være x.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2010 af mathon

      hvis graf har linjen med ligningen   y = 0x + 3   som tangent


Svar #5
14. september 2010 af princethon (Slettet)

hvordan kommer jeg videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2010 af kieslich (Slettet)

Stamfunktionen F(x) har linien y = 3 som tangent. Toppunktet har altså koordinaterne (x0,3)

I toppunktet er F'(x0) = f(x0) = 0   løs denne og find x0.

Bestem F(x).  der kommer så en integrationskonstant k.  Bestem denne idet du ved at F(x0 ) = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2010 af mathon

      Define f(x) = 8-2x

      Define g(x) = ∫(f(x),x,k)

      solve(f(xo)=0,xo)

      Define xo=xo

      solve(3=g(xo),k)


Svar #8
14. september 2010 af princethon (Slettet)

Super tak, hvordan laver man så denne i TI

Bestem den stamfunktion til funktionen g(x)=2/x, hvis graf har linjen  med ligningen y=0.5x+3.5 som tangent?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2010 af mathon

                         Define g(x) = 2/x |x≠0

                         Define f(x) = ∫(g(x),x,k)

                         solve(g(xo)=0.5,xo)

                         Define xo = xo

                         solve(f(xo)-g(xo)*xo=3.5,k)

                         Define k=k

    resultat
     tast             f(x)


Skriv et svar til: Stamfunktion med y=3 som tangent i TI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.