Matematik

hjælp

14. september 2010 af lisabella (Slettet)

hej

jeg har to opgaver jeg ikke kan løse:

1)

f(x)=2x + sin (x)

a) bestem en løsning til ligningen f(x)=1  

jeg prøver på at isolere x, men det virker ikke.

b) Gør rede for at ligningen f(x)=c har netop en løsning for alle c

2

to vektorer a og b

a=(t, t+1) og b(-t, t+1)

 Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne og barr er 60º

på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af TorbenA (Slettet)

1.a) er du nok nødt til at løse grafisk på grafregneren.

1.b) kan du løse ved at finde f '(x) og konstatere, at f er monotont voksende for alle x.

2) Her skal du bruge prikproduktet, og cos (a,b) = 0,5. Du husker, at

a•b = ax·bx + ay·by  og  a•b = |a|·|b|·cos(a,b)


Svar #2
14. september 2010 af lisabella (Slettet)

i 2 for jeg også brugt denne formel, men min lommeregner siger false. det virker ikke at isolere t


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af TorbenA (Slettet)

Det skal det gøre!

Bruger du ax = t, ay = t+1, bx = -t, by = t+1 ? og husker kvadratroden i længdeformlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

i 2), bemærk at vektorerne a og b har samme længde. Da cos(a,b) = 0,5 = 1/2 , fås

-t2 + (t+1)2 = (t2 + (t+1)2)/2 .

Løs nu denne ligning i t .


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2010 af TorbenA (Slettet)

Ja, det bliver t = 1/2 ± (√3)/2.

Vi er enige om din ligning. Prøv at smide dine beregninger ud, og begynd forfra. Undervejs skulle du gerne møde ligningen

2t2 - 2t -1 = 0

Fight for it :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2010 af TorbenA (Slettet)

Sorry, jeg trode, #4 var fra lisabella :-(


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2010 af Krabasken (Slettet)

(1a) :

Min CAS tænker sig L-Æ-N-G-E om, og så siger den x = 0,3354


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.