Matematik

Hjernevrider

15. september 2010 af GangstaGeek - Niveau: 10. klasse

Jeg fik en matematisk gåde 1 1 1 1 = 7

4 et-tal. Finde de rigtige regnearter? sættes sammen som de danner tallet 11?

Man skal bare sørge for på en eller anden måde at de giver tallet 7.

Man må ikke: skabe nye tal så som en (1+1)4 . Man skaber ikke nogen tal, men man kan godt lave potenser ved at

 f.eks (1+1)(1+1)                 

Ikke nogen binære talsystem, kun 10-tals systemet. 

Men alt andet burde være lovligt.

Tak på forhånd Christoffer


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man må snyde lidt, kan man skubbe de to første I-taller sammen \ / , så de danner bogstavet V. Så står der

VII = 7

Så husker man fra sine bedsteforældres stueur, at VII er romertallet for 7 .


Svar #2
15. september 2010 af GangstaGeek

Super flot observeret Andersen11.

Men jeg kan ikke få  det evalueret lige nu og her, jeg regner med at det skal være med 10-tals systemets 1 og ikke I´er. Men jeg vil skrive det som en af mine mange svar-muligheder.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Når nu du selv allerede sidder inde med "mange svar-muligheder", kunne du vel være så gavmild at indvie os i nogle af dem?


Svar #4
15. september 2010 af GangstaGeek

 Jo men de er,  så godt som lige meget. Siden han efter hvert svar jeg kom med (rigtige svar men ikke det han forventede)  at lave regler. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Det forstod jeg simpelthen ikke. Eller rettere -- du har altså ikke andre forslag?


Svar #6
15. september 2010 af GangstaGeek

 Alle de svar jeg kom med blev aflivet af hans regler. Jeg har ikke flere forslag


Svar #7
16. september 2010 af GangstaGeek

 Min lærer gad at sige så meget at en del af løsningen er: (1+1 1 1 = 7


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. september 2010 af mette48 (Slettet)

Der mangler en halv parentes

111 i 2-tat systemet er 7 i 10 talsystemet og 1*111 er så også 7, men det må man jo ikke


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det var blevet udtrykkeligt forbudt; men jeg synes den er lige så god som romertallet.


Svar #10
17. september 2010 af GangstaGeek

#8-- Den sidste del af parentesen, skulle man åbenbart selv finde ud af.


Svar #11
17. september 2010 af GangstaGeek

 P.s. jeg prøvede også med totals systemet 8-4+2+1=7. Men han sagde at det var ugyldigt siden 7 ikke er med i 2-tals systemet.


Svar #12
17. september 2010 af GangstaGeek

  Tak for jeres svar. Det rigtige svar er: (1+1+1)!+1=7.

Hav det godt.

Christoffer.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2014 af jitzo (Slettet)

Altså sådan jeg har forståt det må du godt bruge fagotet=!

så regnestykket vil blive (1+1+1)!+1=7

Fagotet= Hvis du tager fagoteten af 3 så vil det se sådan ud

3!= 3*2*1= 6

Man tager de tal bagved tallet så 3! er det samme som 3*2*1.


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det hedder "3 fakultét" for 3! .


Skriv et svar til: Hjernevrider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.