Matematik

monotomi

15. september 2010 af harbour (Slettet)

der er gviet en funktion f(x)= x+2cos(x) , x∈(0;2π)

undersøg monotoniforholdene for f. bestem det lokale maksimum og bestem minimum.

jeg differentiere f(x)

f ´(x)= 1-2*sin(x) kan det passe

sætter nu det lig med nul

solve(1-2*sin(x)=0,x) men det giver ikke det det skal


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2010 af Lukka (Slettet)

Solve??? Kan du ikke selv??

1-2sinx = 0, så er sinx = ½ og så må x være....? (2 løsninger -Skitser evt. enhedscirklen)


Svar #2
16. september 2010 af harbour (Slettet)

er x så

x= sin(1/2) og hvad mere eller hvad


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2010 af Lukka (Slettet)

Øh-har du ikke lært om cosinus og sinus?

Så er x= π/6 eller 5 π/6.  Da sin π/6 = sin 5π/6 =½


Skriv et svar til: monotomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.