Matematik

haster

15. september 2010 af lisabella (Slettet)

Hej

Jeg har to opgaver:

1.  to vektor . vektor a (t, t+1) og vektor b (-t, t+1)

bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektorerne a og b er 60.

jeg kender den formel jeg skal bruge. jeg sætter de oplyse værdier og lig 60 og isolerer t, men det virker ikke. er det fordi jeg gør det forkert??

2. funktion : f(x)=2x+sin(x)

gør rede for at ligningen f(x)=c har netop en løsning for alle c.

Jeg bruger monotonisætninger. jeg har startet med at finde f ' (x). men hvad så mere. når jeg tager grafen får jeg en voksende funktion. hvordan kan jeg argumentere, at den bliver ved med at vokse.

på forhånd tak


Svar #1
15. september 2010 af lisabella (Slettet)

jeg har fundet ud af opgave 1.

men har stadig brug for hjælp i opgave 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen sin(x) er begrænset, da |sin(x)| ≤ 1 for alle x. Funktionen 2x er voksende og går mod ±∝ for x gående mod ±∝ . Funktionen f(x) = 2x + sin(x) er voksende, fordi f'(x) > 0 for alle x, og den er kontinuert, så det er klart at den må antage alle reelle værdier. Derfor har ligningen f(x) = c netop een løsning for ethvert c.


Svar #3
15. september 2010 af lisabella (Slettet)

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.