Matematik

funktionsfamilie

02. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)
fa(x) er givet ved = x^2+2ax+(a+1)^2
Det oplyses også at at f(-0.5)=2, hvordan finder jeg a??

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

du sætter lignigen lig med 2, mens x = -o,5, og så har du kun a tilbage som ubekendt, og den skal så isoleres

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du sætter -0,5 ind som x-værdi i din ligning, og løser for a. Dvs:

2 = (-0,5)^2+2a*(-0,5)+((-0,5)+1)^2

Svar #3
02. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)

jeg får derudaf 2 a værdier som er 0,5 og -1,5.
Vil det sige der er 2 funktioner som vil kunne bruges?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

#2
der skal ikke stå -0,5 i tredje led

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

Hvis du får to resultater og der i opgaven ikke er nogle rammer for a-værdien, så går jeg ud fra at der er 2 funktioner der kan bruges

Svar #6
02. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)

2=(-0,5)^2+2a*(-0,5)+(a+1)^2
2=0,25-a+a^2+2a+1
0=a^2+a3(3/4)
d=4
a=0,5 og a=-1,5

er det ikke rigtig nok?

Svar #7
02. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)

*3 = et minus tegn!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

#7

*3 = det skal da være +

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

NEJ DER ER RIGTIGT


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

Det er rigtigt udregnet

Svar #11
02. april 2005 af kskovsgaard (Slettet)

Men på min tegning vil det kun komme til at passe med 0,5!!! Så kan jeg vil bare tage -1,5 væk! Den vil ikke komme til at passe på y aksen

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. april 2005 af 2835 (Slettet)

Jeg ved det ikke, jeg kender kun til den del af opgaven som står i #0, det første indlæg.

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du har ikke brugt min opstillede ligning, vel? Den har, som 2835 påpegede, sneget sig en lille fejl ind.

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#13: Det kan han næppe have gjort, eftersom #2 giver præcis én løsning (det er en førstegradsligning i a).

#11: Nej, du må sandelig ikke bortkaste den ene løsning, når udregningerne viser, at der er to løsninger, og der i øvrigt ikke er restriktioner på a.

Hvad mener du med, at den ikke vil komme til at passe på y-aksen? Ifølge det første indlæg skal du blandt funktionerne i familien

f_a(x) = x^2 + 2a*x + (a+1)^2, a E R

finde de funktioner, som opfylder, at

f_a(-0.5) = 2

Det giver værdierne a = -1.5, 0.5 som du fandt i #6. Ergo funktionerne

f_-1.5(x) = x^2 - 3x + 1/4
f_0.5(x) = x^2 + x + 9/4

opfylder det ønskede.

//Singularity

Skriv et svar til: funktionsfamilie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.