Matematik

Reducering

16. september 2010 af patr0805 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 a: 7x-(14x -(7x+2))

Kan simpelthen ikke få det til at gå op.

Har søgt på nette tog finder en masse om at gange ind på paranteserne men det får det ikke til at gå op

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af mathon

   hæv først den inderste minus-parentes

   7x - (14x - 7x - 2) =         7x - (7x - 2)


Svar #2
16. september 2010 af patr0805 (Slettet)

 hvordan hæve den..

når jeg ganger får jeg: 7x - ( 98x + 2) hvilket er forkert

Når jeg +' eller i'er  får jeg også forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2010 af mathon

...der skal overhovedet ikke ganges ;-)


Svar #4
16. september 2010 af patr0805 (Slettet)

FANDT DEN!!

17x-7x+2

..

Kan den så reduceres mere egentlig


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2010 af mathon

                 7x - (7x - 2)  =  7x - 7x + 2 = 2


Svar #6
16. september 2010 af patr0805 (Slettet)

det går da ikke op..

man kan da ikke bare fjerne x for så giver det jo ikke det samme som den oprigtlige.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2010 af mathon

         7x - 7x + 2 = 2

         0·x + 2 = 2


Svar #8
16. september 2010 af patr0805 (Slettet)

 men hvad mener du med 2.

reducering er jo hvor jeg forkorter. Det betyder jo at den reducerede form altid skal give det samme som den originale ikke reducerede form


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2010 af mathon

uanset hvilken x-værdi, du vælger,
bliver resultatet hver gang 2


Svar #10
16. september 2010 af patr0805 (Slettet)

kan godt se nu


Svar #11
17. september 2010 af patr0805 (Slettet)

Hvd med det her:

 (4a - 3b)(a + 2b) - (4a+ 3b)(a - 2b)

har regnet en masse ud nu men den her (den sidste) har jeg en del besvær med at reducere:

har fået noget forkert. 4a^2 + 4a+2b - 3ba + 6b - 4a^2 - 4a + 2b + 3ba - 6b

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. september 2010 af mathon

              4a2 + 8ab - 3ab - 6b2 - 4a2 + 8ab - 3ab + 6b2 = 10ab


                                                        


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.