Matematik

Elasticitet

17. september 2010 af MissHoney (Slettet)

Håber der er nogen som kan hjælpe mig med følgende:

Efterspørgslens priselasticitet kan skrives som E = P/Q*Q´(P)

Hvis nu man har en efterspørgselsfunktion ved Q=3P^-3

Hvad er elasticiteten..? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis Q(P) = 3·P-3 kan du jo beregne differentialkvotienten Q'(P) og indsætte det hele i formlen for E

E = P·Q'(P)/Q(P)


Svar #2
17. september 2010 af MissHoney (Slettet)

Ja Q`(P) = -9/P^4 

Så får jeg E = P * -9/P^4 / 3·P^-3

Men jeg ved nemlig ikke hvad P er..? Det er P jeg mangler at finde for at kunne regne videre..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal reducere færdig, så vil tiøren falde.

Q(P) = 3·P-3 , hvoraf Q'(P) = -9·P-4 , og dermed

E = P·Q'(P)/Q(P) = (-9·P·P-4)/(3·P-3) = -(9·P-3)/(3·P-3) = -9/3 = -3

E er altså uafhængig af P og har altid værdien -3 .


Svar #4
17. september 2010 af MissHoney (Slettet)

 1000 tak for hjælpen..


Skriv et svar til: Elasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.